Σε πάνελ για το διασυνοριακό εμπόριο με τις ΗΠΑ ο Μ. Γαλιατσάτος

Σε μια εξαιρετικής διοργάνωσης εσπερίδα, αναφορικά με τις δυνατότητες και τους τρόπους εξαγωγής ελληνικών -και δη ευβοϊκών- αγροτικών προϊόντων στην αγορά των ΗΠΑ, παραβρέθηκε την περασμένη Παρασκευή η Cargo360ο και ο διευθύνων σύμβουλός της κ. Μιχάλης Γαλιατσάτος.

Η εξαιρετική πρωτοβουλία της  AHEPA District 25 Chapter SOLON HJ-04 που φιλοξενήθηκε από το Επιμελητήριο Ευβοίας είχε σκοπό να ενημερώσει τους επιχειρηματίες της περιοχής για θέματα προώθησης των τοπικών προϊόντων στις ΗΠΑ. Έτσι εστίασε σε θέματα σωστού επιχειρησιακού σχεδιασμού, στα χαρακτηριστικά της αμερικανικής αγοράς, σε ζητήματα πρόσβασης στην αγορά των ΗΠΑ, σε θέματα ασφαλίσεως εξαγωγών, τρόπων πληρωμής, στο ρόλο των logistics και της Ελληνικής Διασποράς στη διαμόρφωση αγοραστικής κουλτούρας.

Ο Μ. Γαλιατσάτος, στην δική του τοποθέτηση εστίασε στην σημασία των logistics στο διαμετακομιστικό εμπόριο, στο σωστό brand κάθε προϊόντος, στην συνεργασία των τοπικών επιχειρήσεων σε ευρύτερα clusters ώστε να είναι ευκολότερη η διείσδυση στην τεράστια αγορά των ΗΠΑ, αλλά και στον ρόλο των συμβούλων επιχειρήσεων στη διαδικασία αυτή.