Στηρίζουμε τους αυριανούς Έλληνες οικονομολόγους

Σε πανηγυρικό κλίμα ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός της Ελληνικής Οικονομικής Ολυμπιάδας που διοργανώθηκε για πρώτη φορά φέτος στη χώρα μας, με τον τελικό γύρο και την τελετή βράβευσης των μαθητών και μαθητριών που αναδείχθηκαν από 1.105 συνολικά συμμετέχοντες του διαγωνισμού.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα είναι ένας διεθνής διαγωνισμός οικονομικών γνώσεων που απευθύνεται σε μαθητές λυκείου. Βασίζεται στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας και φιλοδοξεί να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξη των δεξιοτήτων και των γνώσεων των μαθητών στο πεδίο των οικονομικών. Η Cargo360° έχει την τιμή να είναι χορηγός της φετινής Οικονομικής Ολυμπιάδας.

Στην Ελλάδα, ο διαγωνισμός διοργανώνεται για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 από το Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης (ΚΕΦιΜ) σε συνεργασία με το τσέχικο Ινστιτούτο Οικονομικής Εκπαίδευσης (INEV), διοργανωτή φορέα της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας. Η Οικονομική Ολυμπιάδα διοργανώθηκε με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Δημόσιας Διπλωματίας και Απόδημου Ελληνισμού και της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η Οικονομική Ολυμπιάδα έχει ως στόχους
- Την ενίσχυση του ενδιαφέροντος των μαθητών και των μαθητριών λυκείου για οικονομικά θέματα.
- Την αναζήτηση υποσχόμενων μελλοντικών οικονομολόγων και την ενθάρρυνση τους στις μετέπειτα σπουδές τους.
- Τη σύνδεση των διαγωνιζομένων με διαπρεπείς οικονομολόγους στο ακαδημαϊκό και επιχειρηματικό πεδίο.
- Τη δημιουργία ενός δικτύου μαθητών και μαθητριών λυκείου και εκπαιδευτικών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενδιαφέρον για την οικονομική εκπαίδευση.

Οι διακριθέντες μαθητές και μαθήτριες του τελικού γύρου βραβεύτηκαν με τα εξής έπαθλα:

Πρώτο βραβείο: 3000 ευρώ.
Δεύτερο βραβείο: 1500 ευρώ.
Τρίτο βραβείο: 500 ευρώ.

Οι πέντε διαγωνιζόμενοι με τις καλύτερες επιδόσεις θα συμμετέχουν στον τελικό της Διεθνούς Οικονομικής Ολυμπιάδας που θα διεξαχθεί στις αρχές της επόμενης σχολικής χρονιάς σε μία από τις χώρες που συμμετέχουν στον διαγωνισμό.

 

oikonomiki olympiada 01

oikonomiki olympiada 03

oikonomiki olympiada 02

oikonomiki olympiada 04

oikonomiki olympiada 05